Dylan Derdaele ervaring rijker
Nov 2015 23

Afgelopen weekend werd in Macau voor de eerste maal een FIA GT World Cup georganiseerd voor piloten en constructeurs, verreden over één weekend met een kwalificatierace en een hoofdrace. Elke constructeur mocht drie wagens aanduiden die voor hen in aanmerking kwamen om punten te scoren. GULF Racing Japan, het team waarmee onze landgenoot Dylan Derdaele en Japanner Hisashi Kunie de titel pakte bij de teams in de Klasse GTM binnen de GT Asia Series, vaardigde een Porsche GT3 R af waardoor Dylan werd opgenomen in het selecte groepje van Porsche rijders. Bij de andere piloten die door Porsche werden afgevaardigd was ondermeer Le Mans winnaar Earl Bamber (LKM Racing). Het stratencircuit van Macau stelde zich kandidaat voor deze race en meteen stond de Limburger voor een nieuwe en moeilijke opdracht.

>>>>

Zandvoort: Belgium Racing klaart de klus met top 3
Okt 2015 11
Na de pole, de zege en de snelste wedstrijdronde tijdens de eerste wedstrijd van het slotweekend van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, was de Nederlandse Belgium Racing rijder Peter Hoevenaars reeds zeker van de titel. Ploegmaat Dylan Derdaele pakte defintief de derde stek nadat Xavier Maassen binnen moest met een lekke band. En dat wisten Hoevenaars en Derdaele nog eens extra in de verf te zetten door ook tijdens de tweede race van het weekend een één-twee te realiseren. Yannick Hoogaars werd derde en zodoende kregen we een podium volledig gekleurd door Belgium Racing.

>>>>

Hattrick voor Belgium Racing in 24 Hours of Zolder
Sep 2015 01

Belgium Racing heeft een perfect weekend achter de rug met een derde zege op rij in de 24 Hours of Zolder en overwinningen in de Porsche GT3 Challenge Benelux Cup. Bovendien eindigde de tweede Porsche van Belgium Racing net als de vorige twee edities ook opnieuw op het podium. Voor Dylan Derdaele en zijn Duitse kompaan Kenneth Heyer is het de derde overwinning op rij en zodoende komen ze inzake het aantal zeges op rij op gelijke hoogte met Kumpen, Longin en Hezemans die met de Viper in 2002, 2003 en 2004 ook een hattrick lukten tijdens deze Zolderse klassieker.

>>>>

Jun 2015 07

Afgelopen weekend werd in het kader van de FIA Blancpain Sprint Series op Circuit Zolder het tweede raceweekend van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux afgewerkt. Opnieuw twee sprintraces van 30 minuten, voorafgegaan door twee kwalificaties van telkens 15 minuten. Het echte sprintwerk dus waarin geen ruimte is voor improvisatie en waarbij een klein foutje amper kan gecorrigeerd worden. Bij Belgium Racing was er maar één betrachting; beter doen dan het reeds geslaagd eerste raceweekend in Spa-Francorchamps en schitteren op het thuisfront. En daarin zijn ze gelukt. De eerste zege in de Klasse PRO is binnen terwijl in de Klasse AM reeds een derde zege op rij werd gerealiseerd. >>>>

6H Spa: Tevreden gezichten bij Belgium Racing
Mai 2015 02
Ondanks het feit dat Belgium Racing tweemaal de duimen moest leggen tegen Max van Splunteren van GT3.nl. by Land Motorsport, zagen we na de eerste twee races van het seizoen toch tevreden gezichten in het kamp van het Limburgs team dat drie Porsches in de strijd gooide. Twee 991 Cup voor Dylan Derdaele en Peter Hoevenaars in Klasse PRO en één 997 Cup voor Yannick Hoogaars in Klasse AM. De drie piloten verzamelden samen vijf podiumplaatsen en het team van Belgium Racing noemde het weekend ‘voorzichtig geslaagd’.

>>>>

Belgium Racing trekt de kaart Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Apr 2015 20

Afgelopen zaterdag vond naar jaarlijkse traditie de persvoorstelling van Belgium Racing plaats op de thuisbasis in Overpelt. Zoals reeds geweten zal Belgium Racing met maar liefst drie wagens de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux aansnijden met Dylan Derdaele, Peter Hoevenaars en Yannick Hoogaars.

>>>>

Belgium Racing stunt opnieuw met tweede zege op rij
Aug 2014 31

We schreven in onze voorbeschouwing dat Belgium Racing een tweede zege op rij ambieerde tijdens de Zolderse etmaalrace, en het Limburgse team voegde de daad bij het woord. Net zoals in 2013 stond de eerste wagen binnen het team opnieuw op het hoogste ereschavot na een lange en zware strijd met de officiële Wolf GB08. Het kwartet Dylan Derdaele – Kenneth Heyer – Peter Hoevenaars – Frank Thiers won deze editie met hun Porsche 997 Cup. Sterker nog, net als vorig seizoen werd de tweede Porsche 997 Cup opnieuw derde met Yannick Hoogaars – Danny De Laet – Hans Thiers en vader en dochter Kroll. Belgium Racing deed zodoende zijn stunt van 2013 dus nog eens over.

>>>>